بزرگترین طرح عمرانی جهان افتتاح شد-راهبرد معاصر

بزرگترین طرح عمرانی جهان افتتاح شد

پروژه عظیم انتقال گاز سیبری روسیه به چین که ولادمیپر پوتین آن را بزرگترین طرح عمرانی جهان نام نهاده امروز و با پیام تلفنی روسای جمهور چین و روسیه کلید خورد. هزینه ایجاد این خط لوله دوهزار کیلومتری بیش از ۵۵ میلیارد دلار برآورد می شود.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۴ - ۱۱ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 02
کد خبر: ۲۹۵۹۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ از روسیه به عنوان بزرگترین تولید کننده گاز جهان نام برده می شود. کشور روسیه با دارا بودن ۲۵ درصد ذخائر گازی جهان، بیشترین ذخائر این انرژی را در جهان به خود اختصاص داده است. هم اکنون بخش اعظم گاز مصرفی اروپا از روسیه تامین شده و روس ها بر آنند دامنه مشتریان گازی خود را متنوع کنند.

 

چین به عنوان بزرگترین مصرف کننده نفت و گاز جهان در صدر اولویت های روسیه قرار گرفته است. شرکت نفت و گاز روسی گازپروم در سال ۲۰۱۴ قراردادی برای صادرات گاز با شرکت ملی نفت چین امضاء کرد که ارزش آن بیش از ۴۰۰ میلیارد دلار تخمین زده شده است. سال ۲۰۱۴ میلادی مصادف با کاهش سطح روابط مسکو با اتحادیه اروپا به دنبال الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه بود.

 

قرار داد یاد شده صبح امروز و با گفتگوی تلفنی روسای جمهور دو کشور افتتاح شد. این اولین خط انتقال گاز روسیه به چین خواهد بود. طرح یاد شده یکی از سه طرح اصلی خط انتقال گاز روسیه است که نقش این کشور را به عنوان مهم ترین صادرکننده گاز جهان مستحکم می کند.

 

خریداران گاز روسیه تاکنون با وجود تنش ها بین مسکو و اتحادیه اروپا، کشورهای اروپایی بودند. روسیه قرار است طی هفته های آتی دو طرح خط انتقال گاز دیگر را نیز به مقصد آلمان و ترکیه افتتاح کند.

 

طول خط انتقال گاز روسیه به چین که «قدرت سیبری» نام گرفته است دو هزار کیلومتر است. پیش بینی می شود که چین بین سال های ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳ میلادی این خط لوله را تکمیل خواهد کرد تا بتواند گاز وارداتی از روسیه را به شانگهای هدایت کند.

 

له یوچنگ، معاون وزیر خارجه چین روز دوشنبه از طرح انتقال گاز روسیه به کشورش به عنوان به یکی از «پروژه های قرن» در چارچوب همکاری ها بین پکن و مسکو یاد کرد. ولادیمیر پوتین نیز این طرح را «بزرگترین طرح عمرانی جهان» خوانده است.

 

هزینه ساخت خط لوله انتقال گاز از روسیه به چین ۵۵ میلیارد دلار تخمین زده است. پیش بینی می شود که از سال ۲۰۲۲ یا ۲۰۲۳ سالانه ۳۸ میلیارد مترمکعب گاز از طریق این خط لوله از روسیه به چین صادر شود. رقمی که معادل ۹.۵ درصد از گاز مصرفی در چین است.

 

طی این مراسم رئیس‌جمهوری چین گفت: «از تمامی کسانی که در روند ایجاد این پروژه ما را همراهی کردند سپاسگزارم. من و ولادیمیر پوتین همکاری استراتژیکی را میان دو کشور ایجاد کرده و عصر جدیدی از همکاری‌ها میان دو کشور را گشوده‌ایم. توسعه روابط دوجانبه اولویت نخست سیاست خارجی چین است».

 

وی ادامه داد: «ما همچنان همکاری‌های استراتژیک خود را در حوزه‌های گوناگون توسعه خواهیم داد. در سال ۲۰۱۴، توافق این همکاری در حوزه گاز را امضا کردیم و در پنج سال گذشته برای به سرانجام رسیدن این پروژه با یکدیگر کار کردیم. این خط لوله نشانی از گسترش روابط میان دو کشور دارد. این خط لوله به توسعه اقتصادی و اجتماعی در دو کشور می‌انجامد».

ارسال نظر